چه بخواهیم و چه نخواهیم ، امروزه موضوع جوان سازی پوست از اهمیت خاص و ویژه ای برخوردار است. به خصوص در جامعه ایرانی که به دلیل فرا رسیدن میان سالی برای قشر عظیم و پر جمعیت جامعه ، و بروز آثار افزایش سن برای اغلب افراد کشورمان ، نیاز به جوان سازی نیز در حال افزایش است.
خوشبختانه روش های فراوانی برای جوان سازی پوست وجود دارد که هایفو تراپی و لیزر آر اف فرکشنال از اهمیت زیادی در این مقوله قرار دارد. در این مقاله می خواهیم به مقایسه آر اف فرکشنال و هایفو تراپی در جوان سازی پوست بپردازیم و دریابیم کدام یک از این دو روش در رفع آثار پیری پوست و جوان سازی، موثر تر می باشند.
واقعیت این است که همه ی دستگاه های جوان سازی پوست تاثیرات شگفت انگیزی دارند. البته اگر انتظار واقع بینانه ای داشته باشیم و از یک ابزار خاص برای برطرف کردن مشکلی بهره ببریم که برای آن طراحی شده باشد. لیزرهای جوان سازی بیشتر برای درمان های سطحی پوست طراحی شده اند و هایفو تراپی یا دستگاه لیزر آر اف فرکشنال برای درمان های عمقی تر.
پس اول از همه باید بدانیم که بهترین دستگاه جوان سازی پوست با توجه شرایط، نیازها و اهداف شما تعیین می شود. مواردی همچون هزینهها ، مشکل پوستی شما ، مدت دورهی نقاهت و غیره نیز به نوبه ی خود تاثیر گذارند. مجموعه این موارد در زمان مراجعه شما برای جلسه مشاوره یا به صورت مشاوره تلفنی به شکل دقیق بررسی می شوند.
هایفو تراپی یا Hifu Therapy یکی از متداول ترین روش های جوان سازی پوست است که توسط دستگاه هایفو تراپی و در مراکز زیبایی انجام می شود. تکنولوژی دستگاه هایفو به گونه ای است که با بهره گیری از امواج فراصوت و ورود این امواج به لایه های پوست به صورت غیرتهاجمی ، عمل جوان سازی را انجام می دهد. دستگاه هایفو به وسیله امواج ، آب رسانی به پوست و کلاژن سازی پوست را افزایش می دهد. هم چنین این دستگاه فیبرهای الاستیک عمقی پوست را تحریک می کند و از این طریق نیز به جوان سازی پوست کمک می کند.
هایفو تراپی یکی از روش های کارآمد و ارزان تر نسبت به سایر روش های جوان سازی پوست است که بالاترین درجه آن برای پوست قسمت هایی مثل گردن ، شکم و غیره و درجه های پایین دستگاه را برای قسمت های حساس پوست مثل پوست اطراف چشم به کار می برند.
هایفو تراپی برای اعمالی نظیر موارد زیر کاربرد دارد:
لازم به ذکر است از هایفو تراپی برای از بین بردن ضایعه ها در پیشانی و خط اخم ، رفع غبغب ، چین و چروک های سطحی کنار چشم ، ضایعه های شکم و پاها استفاده می شود.
بهترین دستگاه هایفو سه بعدی نسبت به سایر روش های جوان سازی مزایایی دارد که به شرح زیر می باشد:
این روش کاملا کم خطر و تقریبا بدون عوارض است. در این روش امکان دارد حین درمان کمی درد داشته باشید که کاملا طبیعی است به همین خاطر می توانید قبل از شروع درمان مسکن استفاده کنید بعد از جلسه درمانی خبری از دوره ی نقاهت یا ریکاوری نیست و بلا فاصله می توانید به کارهای روزانه مشغول شوید.
بهترین دستگاه هایفو هفت بعدی با امواج فرا صوت بی خطر انجام میشود و کاملا بدون درد و خون ریزی است. تک جلسه ای بودن این روش برعکس سایر روشهای جوان سازی ، لیفتینگ تخصصی صورت و گردن ، تاثیرگذاری سریع و ماندگاری بالا ، عدم نیاز به مراقبت درمانی خاص و ایجاد نشدن زخم و جراحتی در سطح پوست باعث شده که همه افراد درمان شده با روش HIFU از این روش رضایت خاطر داشته باشند. بد نیست اشاره کنیم که قیمت هایفو تراپی در مقایسه با عمل های جراحی بسیار پایین است و زیبا جویان نتیجه رضایت بخشی از انجام آن دارند.
آر اف فرکشنال نیز یکی از روشهای جوان سازی و رفع پیری پوست است. در این شیوه دستگاه با زدن پرتو های رادیویی به دو سطح اپیدرم و لایه میانی در پوست باعث تحریک پوست به کلاژن سازی و ایجاد الاستین میشود. این دستگاه دارای سوزن هایی بسیار ظریف است که در فواصل بسیار کمی و به صورت منظم از هم قرار گرفته اند. پرتوهای رادیویی (رادیوفرکوئنسی) از درون سوزن هایی به پوست وارد میشود و باعث جوان سازی پوست می شوند.
آراف فرکشنال نیز مانند سایر روشهای زیبایی مثل هایفو تراپی صورت کاربرد هایی در جوان سازی پوست دارد.
درمان پوست با آر اف ، یک روش آسان ، بدون درد و غیر جراحی است که موجب کاهش خطوط ظریف پوستی ، افتادگی پوست و در کل افزایش خاصیت ارتجاعی و بافت پوست می شود. یکی از مهم ترین مزایای درمان با دستگاه آر اف ، تحریک افزایش تولید کلاژن و الاستین و همچنین بهبود جریان خون است. این موارد مهم طبیعتا موجب جوان سازی پوست در عرض چند ماه میشوند.
نمی توان گفت عملکرد کدام بهتر است چون هر کدام مزیت خاص خود را دارند و با توجه به مشکلات پوستی هر فرد باید انتخاب شوند. برای اینکه آگاهی شما در مورد مزیت ها و تفاوت های این دو روش بالا تر برود راجع به هر کدام به طور خلاصه توضیح می دهیم .
این روش با استفاده از امواج اولتراسوند یا فرا صوت برای لیف صورت و گردن انجام می شود. نفوذ عمیق تری را نسبت به سایر روش ها دارد و بدون ایجاد آسیب در اپیدرم پوست (لایه سطحی پوست ) روی درم پوست (لایه میانی پوست) اثر گذار است و به طور بسیار دقیقی به لایه SMAS برخورد می کند و منجر به کشیدگی عضله که در زیر پوست قرار دارد می شود و در نتیجه منجر به لیفت پوست می شود . این کار بدون هیچ گونه آسیب رسانی به پوست و عضله انجام می شود. البته این کار مستلزم این می باشد که توسط پزشک متخصص و مجرب انجام شود.
در این روش گرم کردن درم پوست به وسیله لیزر انجام می شود. این کار باعث تحریک و کلاژن سازی و بهبود چین و چروک ها و همچنین لیفت صورت می گردد. زمانی که بافت غنی از کلاژن تازه ساخته شود باعث رفع بسیاری از مشکلات پوستی مانند : بهبود الاستین پوست ، بسته شدن منافذ باز صورت ، لیفت صورت و کاهش چین و چروک های سطحی می باشد. اگر هم در مورد خطوط به جا مانده از کشیده شدن پوستتان به واسطه زایمان یا چاغی احساس بدی دارید آر اف فرکشنال را به شما پیشنهاد می کنیم چون این همان گونه که می دانید وظیفه این دستگاه رفع تیرگی ناشی از هر عاملی بر روی پوست است در نتیجه برای این مشکل می توانید روی آن حساب کنید.
با دانستن تفاوتهای این دو روش و پاسخ به سوال آر اف فرکشنال بهتر است یا هایفو ؟ تصمیم گیرنده اصلی شما خواهید بود. پوست از سه لایه بیرونی اپیدرم ، میانی درم و درونی هایپودرم تشکیل شده است . لایه بیرونی شامل یک سری رنگ دانه است که از پوست در برابر آسیب های ناشی از آفتاب محافظت می کند. لایه درم دارای کلاژن و الاستین بوده که وجود این دو پروتئین برای سلامت و زیبایی پوست ضروری است و لایه درونی دارای چربی و غدد عرق است که نقشی مانند عایق سازی و حفظ از رطوبت پوست را بر عهده دارد.
جدا از موارد بالا ، هر لایه شامل کلاژن و بافت همبند است که وظیفه محافظت از پوست و مقاوم سازی پوست را برعهده دارد. متاسفانه با افزایش سن و در اثر زیاد اخم کردن یا خندیدن ساختار کلاژن پوست آسیب می بیند و از میزان آن کاسته می شود ؛ پس علائم پیری در پوست ظاهر می شوند. یکی از مواردی که باعث ایجاد فرق هایفو و آر اف می شود، تفاوت در میزان نفوذ امواج در هر دو تکنیک است. مکانیزم عملکرد آر اف به این صورت است که حدود ۲۵ عدد نیدل کوچک به قطر ۲۰۰ میکرون به طور همزمان وارد پوست شده و تا عمق ۰.۵ الی ۳ میلی متری نفوذ می کنند.
در صورتی که میزان نفوذ High-Intensity Focused Ultrasound حدود 1.5 تا 4.5 میلی متر است و می تواند دمای پوست را تا 70 درجه بالا ببرد. میزان نفوذ و گرمای دستگاه براساس تشخیص پزشک تنظیم می شود.
علت و سبک پیری پوست در هر فرد متفاوت از دیگری است و برای انتخاب درمان باید عوامل زیادی را در نظر گرفت. در حالت کلی ، اگر مشکل اصلی افتادگی پوست در ناحیه گردن، چانه و ابروها باشد، هایفو تراپی توصیه می شود. ولی در شرایطی که می خواهید حجم قسمت هایی از صورت و بدن خود را کاهش دهید یا نواحی ظریفی مانند پلکها را درمان کنید ، بهتر است به سراغ RF بروید.
پس نمی توانیم بهطور قطعی بگوییم آر اف بهتر است یا هایفو. چون انتخاب بهترین روش به میزان پیری پوست و ناحیه تحت درمان بستگی دارد. به همین خاطر برای تصمیم گیری در مورد روش درمانی باید از متخصص مشورت بگیرید.
هایفوتراپی و RF هردو میتوانند تا حد بسیار زیادی آثار پیری را از میان ببرند ، ولی نمی توانند روند پیری را متوقف کنند. فراموش نکنید که کلیه این موارد باید در کلینیک های زیبایی معتبر و حتما زیر نظر پزشکان متخصص و حاذق صورت بگیرد. برای داشتن پوستی صاف و شفاف حتما پرس وجو کنید و مراکز زیبایی معتبر را برای درمان خود انتخاب کنید.
در این مقاله سعی کردیم به این سوال پاسخ دهیم که آر اف بهتر است یا هایفو . با این وجود ، اگر می خواهید بهترین نتیجه را از روش های زیبایی بگیرید ، باید روش مناسب خود را انجام دهید و تنها کسی که می تواند به شما در انتخاب روش جوان سازی کمک کند، پزشک متخصص است. تجربه شما در انتخاب روش زیبایی چیست ؟ آن را با ما به اشتراک بگذارید.