روش های لیزری برای درمان آکنه

روش های لیزری برای درمان آکنه


انواع جوش صورت زمانی ایجاد می‌شود که سلول‌های مرده پوست و چربی همراه با باکتری‌ها در منافذ پوست انباشته ‌شوند. این موضوع باعث ایجاد تورم و زخم می‌شود. بدن شما برای رویارویی با این آسیب، مکانیسم خود را دارد و با تشکیل کلاژن بیشتر سعی می‌کند که این مشکل را حل کند. این امر سبب ایجاد برآمدگی‌هایی مانند گوشت اضافه (اسکار کلوئید) یا اسکار هایپرتروفیک بر روی پوست می‌شود که در نهایت موجب ایجاد اسکار می‌شود. به عبارت دیگر شما زمانی اسکار‌های آکنه را می‌بینید که پوستتان در حال درمان است.

 

لیزر جوش صورت چیست؟

لیزرها، نورهای قوی تک‌رنگی هستند که به یک بازه‌ی باریک طول موج، محدود می‌شوند. این نورهای تک‌رنگ روی پوست شما تابیده می‌شوند تا فیبروپلاست‌های پوست (سلول‌هایی در پوست که قادر به تشکیل بافت‌ همبند بوده و درمان زخم‌ها را تسهیل می‌کنند) را تحریک کنند. این فیبروپلاست‌ها کلاژن و الاستین را که در اثر تشکیل اسکار از بین رفته‌اند، بازسازی می‌کنند.

 

مزایای لیزر جوش صورت:

به حداقل رساندن ضخامت و جای زخم

ایجاد بافت نرم‌تر در پوست

روشن‌کننده لکه‌های تیره پوست

قفل کردن منافذ جهت جلوگیری از ایجاد جای زخم مجدد

از بین برنده سلول‌های مرده پوست

از بین برنده آسیب لایه فوقانی سطح پوست

ترغیب رشد سلول‌های جدید و سالم و تحریک کلاژن‌سازی پوست به جهت پر کردن جای زخم

درمان مناطقی که در آن جوش‌های پوستی تمایل به ظاهر شدن دارند.

برطرف کننده علائم سوختگی

 

درمان آکنه با لیزر چگونه انجام می شود؟

لیزر جای جوش با متمرکز کردن نور روی لایه‌های رویی پوست، جای جوش‌ها و بافت اسکار را از بین می‌برد و در عین حال، رشد سلول‌های جدید و سالم پوست را تحریک می‌کند تا جایگزین بافت اسکار شوند.

هرچند لیزر جای جوش نمی‌تواند ۱۰۰ درصد لکه‌های باقی‌مانده را از بین ببرد، اما آن‌ها را به حداقل می‌رساند و حتی در بعضی از موارد، درد ناشی از آن‌ها را هم کاهش می‌دهد. با این حال، کسانی که جوش فعال، پوست تیره یا پوست چروکیده دارند، کاندیدای مناسبی برای لیزر جای جوش نیستند.

به عبارت دیگر گرمای ناشی از لیزر جای جوش لایه رویی پوست را که دارای زخم یا لکه است، از بین می‌برد. با از بین رفتن این لایه پوست صاف‌تر به نظر می‌رسد و جای زخم‌ها و جوش‌ها به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند. همزمان با از بین رفتن لایه آسیب‌دیده، گرما و نور لیزر جای جوش باعث رشد سلول‌های جدید و سالم پوستی می‌شوند. همچنین با گرم شدن این نواحی، جریان خون بیشتر شده و التهاب‌های پوستی کمتر می‌شود. پزشک در لیزر درمانی برای ترمیم جای جوش و آکنه به دو شکل عمل می کند:

حرارت حاصل از لیزر، لایه سطحی پوست را بر می دارد. به این ترتیب با برداشته شدن لایه سطحی ، پوست تحریک می شود تا مجدد آن را بازسازی کند که اغلب پوست صاف تر شده و اسکار محو تر می شود.

با برداشتن بافت اسکار ، حرارت ناشی از لیزر، پوست را به تولید سلول های تازه و سالم تحریک می کند. جریان خون به این ناحیه از پوست بیشتر می شود و فرآیند ترمیم شدت می گیرد. همه اینها باعث می شوند اسکار کوچکتر، روشنتر و صافتر شده و همچنین به التیام پوست کمک شود.

 

فواید لیزر درمانی آکنه چیست؟

تکنیک لایه برداری لیزری می‌تواند به طرق مختلفی به بیمار کمک کند. این روش شامل استفاده از لیزر برای حذف سلول‌های مرده پوست است. این روش منجر به صاف تر شدن پوست می‌شود زیرا چین و چروک، جای زخم و لکه‌ها را از روی صورت شما از بین می‌برد. اسکارهای آکنه و وریدهای عنکبوتی را نیز می‌توان با لیزر درمان کرد.

متخصص پوست می‌تواند با لیزر جوش صورت پوست شما را سفت تر و یکنواخت تر کند. لیزر درمانی همچنین با آبرسانی به پوست شما درخشندگی و سلامت را به آن می‌بخشد. یکی دیگر از مزایای بزرگ درمان جای جوش با لیزر این است که نتایج به دست آمده از آن می‌توانند سال‌ها دوام داشته باشند.

 

لیزر در درمان آکنه های صورت در چه مواردی استفاده می شود؟

در مواردی که به دنبال افزایش سرعت درمان آکنه باشیم، لیزر پیشنهاد می شود. در حالت معمول آکنه بدون استفاده از لیزر قابل درمان است اما به دلیل سرعت بخشیدن به حذف آنها از لیزر استفاده می شود. همچنین، لیزر گزینه ای مناسب برای درمان اسکار ها است.

بطور کلی همه افرادی ک دچار جای جوش یا آکنه هستند میتوانند از روش لیزر درمانی استفاده کنند اما از آنجا که این روش شامل گرما و نور است، ممکن است پزشک در صورت حساسیت فرد به نور، آن را توصیه نکند و یا از درمان با لیزر به طور کامل خودداری کند؛ زیرا مصرف برخی از داروهای خاص مانند داروهای رقیق‌کننده خون به علت خطر خونریزی، می‌توانند باعث ایجاد این نوع حساسیت شوند. از سوی دیگر، در صورتی که بیمار از پوستی همراه با آکنه فعال، تیره رنگ و بسیار چروک برخوردار باشد نیز نمی‌تواند کاندیدای مناسبی برای این روش درمانی یعنی لیزر ‌جای جوش باشد؛ البته نظر قطعی را پزشک پوست در این خصوص اعلام می‌دارد.

 

انواع لیزر جوش صورت:

معمولا از لیزرهای تخریبی و غیر تخریبی برای رفع جای جوش استفاده می‌شود. در ادامه به شرح این دو نوع لیزر می‌پردازیم. لیزرهای کاربردی در این زمینه به دو دسته تقسیم می‌شوند:

1) تخریبی(ABLATIVE)

این نوع لیزر در بهبود جای جوش تاثیر به سزایی داشته و قابلیت بخار یا ذوب کردن بافت‌های آسیب‌دیده را دارد. معمول‌ترین لیزر تخریبی لیزر Erbium YAG و لیزر دی‌اکسید کربن می‌باشد. این لیزرها باعث فرسایش سطح آسکار شده و بافت کلاژن زیر پوست را سفت می‌کنند. لیزر تخریبی دوره نقاهت طولانی‌تری دارد.

2) غیرتخریبی(NON-ABLATIVE)

اگرچه این نوع لیزر دوره نقاهت کوتاهتری دارد اما در مقایسه با لیزر تخریبی تاثیر کمتری هم بجای می‌گذارد. لیزر غیر تخریبی باعث از بین رفتن هیچ بافتی از پوست شما نمی‌شود، اما تولید کلاژن را افزایش داده و پوست را سفت می‌کند. معمول‌ترین نوع لیزر جای جوش برای درمان جوش لیزر دیود و لیزر NdYAG می‌باشد.

لیزر فرکشنال

لیزر فرکشنال برای از بین بردن اسکارهای آکنه ضخیم و ناهموار بسیار مناسب است. این نوع لیزر جای جوش با از بین بردن بافت‌های ناهموار پوستی، ظاهر پوست را صاف کرده و با هدف قرار دادن رنگ‌دانه‌های قهوه‌ای، لکه‌های ناشی از جوش را از بین می‌برد. لیزرهای فرکشنال با افزایش تولید کلاژن ظاهر پوست را هم جوان می‌کنند و باعث شفافیت پوست می‌شوند. لیزر فرکشنال CO2 لایه‌های اول و دوم پوست را تحت‌تاثیر قرار داده و به رشد سلول‌های جدید پوستی کمک می‌کند. نتیجه لیزر جای جوش فرکشنال را حدودا یک هفته بعد از درمان می‌توانید مشاهده کنید.

لیزر پالسی IPL

لیزر پالسی IPL نوعی لیزر جای جوش برای درمان جای جوش و اسکارهای جزئی، روزاسه و لکه‌های قرمز ناشی از جوش است. در این روش یک نور پالسی شدید کالیبره‌شده به سطح پوست می‌تابد تا رنگ‌دانه‌های پوستی مانند نواحی تیره‌تر، قرمزی و لکه‌های ناشی از جوش را شناسایی کند. اشعه لیزر به زیر پوست نفوذ کرده و منشا مشکلات پوستی را برطرف می‌کند. برای رسیدن به بهترین نتیجه از لیزر جای جوش IPL بهتر است ۳ تا ۶ جلسه با فاصله سه هفته تحت درمان قرار بگیرید.

لیزر PDL

لیزر جای جوش PDL از یک پرتوی نور متمرکز برای هدف قرار دادن سلول‌های آسیب‌دیده پوستی استفاده می‌کند. این نور به گرما تبدیل می‌شود و لکه‌های ناشی از جوش، روزاسه و اسکارهای قرمز را بهبود می‌دهد. بیشتر بیماران برای رسیدن به بهترین نتیجه معمولا به یک تا سه جلسه درمان نیاز دارند. درمان با لیزر PDL جوش‌های التهابی را پس از ۱۲ هفته تا حد زیادی بهبود می‌دهد.

لیزر Smoothbeam

لیزر Smoothbeam نوعی لیزر جای جوش است که غده‌های چربی در لایه‌هایی بالایی پوست را هدف قرار می‌دهد. این لیزر با کوچک کردن دائمی غده‌های چربی، به درمان جوش کمک می‌کند و حتی باعث تولید کلاژن می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که این نوع لیزر تا ۹۸ درصد می‌تواند جای جوش را بعد از چهار جلسه درمان از بین ببرد. گاهی اوقات حتی بعد از یک یا دو جلسه درمان هم نتیجه مطلوب ظاهر می‌شود.

لیزر اربیوم

لیزر جای جوش اربیوم از نوع تخریبی بوده و سلول‌های پوستی آسیب‌دیده و بافت‌های اسکار را تبخیر می‌کند. گرمای ناشی از این لیزر تولید کلاژن را تحریک کرده و با از بین بردن رنگ‌دانه‌های موجود در پوست ظاهری صاف و شفاف ایجاد می‌کند. نتیجه لیزر جای جوش اربیوم را می‌توانید پس از دو تا سه هفته از درمان که عوارض عمل کاملا بهبود پیدا کرد، مشاهده کنید. پس از این مدت کلاژن موجود در پوست افزایش پیدا کرده و نتیجه درمان تا دو سال بعد، ماندگار خواهد بود.

  

بهترین دستگاه لیزر برای از بین بردن جای جوش:

انواع لیزر جای جوش برای مشکلات پوستی مختلف استفاده می‌شوند و نمی‌توان یک نوع لیزر را برای تمام افراد پیشنهاد کرد. به همین خاطر است که برای رسیدن به بهترین نتیجه باید با پزشک مشورت کنید. اما در حالت کلی، لیزرهای نوری می‌توانند در درمان لکه‌های جوشی که حاوی رنگ‌دانه هستند، موثرتر باشند و لیزرهای فرسایشی مانند اربیوم و فرکشنال، اسکارهای برآمده یا فرورفته را بهتر درمان می‌کنند. بنابر این با توجه به نوع جوش و جای آن میتوانید بهترین دستگاهی که از فناوری متناسب با موست شما استفاده میکند را انتخاب کنید