سریع ترین روش کلینیکی برای از بین بردن لک صورت

سریع ترین روش کلینیکی برای از بین بردن لک صورت


لک صورت چگونه ایجاد میشود؟

لک صورت به دلیل وجود رنگدانه هایی به نام ملانین در اثر برخورد نورآفتاب با پوست ممکن است به وجود بیاید. تغییر رنگ پوست یا می تواند به صورت ژنتیکی و یا می تواند به صورت اکتسابی در اثر تماس با نور خورشید باشد. عوامل زیادی در بوجود آمدن لک صورت دخیل هستند. از جمله سوء تغذیه، اختلالات هورمونی، مواد شیمیایی، عفونت های موضعی، بدخیمی های پوستی، بارداری و…… اما بیشترین نوع لک صورت لک های ناشی از نور آفتاب می باشد. پیدایش لک می تواند در اثر کمبود ویتامین ب ۱۲، کمبود ویتامین آ و اسید فولیک باشد.

 

انواع لک صورت

لک‌های پوستی انواع بسیار متنوعی دارند که راه‌های درمان هریک از آن‌ها و عوامل ایجادشان کاملا متفاوت است. بنابراین باید پیش از درمان یا حتی پیشگیری نوع لک را شناسایی کرد. شاید شنیده باشید که گاهی برخی لک‌های پوستی ممکن است خطرناک باشند و عدم اطلاع شما از این حقیقت، درمان آن‌ها را با تاخیر مواجه کند که شاید عواقب بدی داشته باشد. اما ما در پاسخ به این سوال که «کدام لک‌های پوستی خطرناکند» به شما می‌گوییم، لک‌ها عموما خطرناک نیستند. اما درهرحال شناخت انواع لک پوستی از ضروریات محسوب می‌شود که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • کک و مک Freckles

کک و مک‌ها شایع‌ترین نوع لک‌های پوستی هستند که در افراد مختلف با نژادهای متفاوت و رنگ پوست تیره یا روشن دیده می‌شود. این لک‌ها معمولا بین یک تا دو میلیمتر هستند و به رنگ‌های قهوه‌ای کم‌رنگ، قهوه‌ای پررنگ، سیاه، قرمز، زرد یا برنز دیده می‌شوند. کک و مک‌ها که از انواع لک‌های پوستی ناشی از آفتاب هستند، خود دو نوع دارند که عبارتند از:

  •  اپیلایز Ephelides

نوع کم‌اهمیت‌تر کک و مک محسوب می‌شود و اینکه در افرادی با پوست روشن رایج‌تر است. معمولا در فصل تابستان شدت می‌یابد و در فصل زمستان کم‌رنگ‌تر می‌شود یا کامل از بین می‌رود. این نوع کک و مک در بزرگ‌سالان قرمز یا قهوه‌ا یکم‌رنگ است و در کودکان برنزه و تیره‌تر. زمینه وراثتی در این کک و مک بسیار موثر است. نور خورشید مهمترین عامل تشکیل کک و مک و زیاد شدن آن است. استفاده از کرم‌های ضد آفتاب استاندارد در کاهش این عارضه تاثیر بسیاری دارد.

  •  لنیتایز Lenities

این نوع کک و مک معمولا در افراد مسن ایجاد می‌شود. مجاورت طولانی مدت با آفتاب در سنین جوانی و عدم استفاده از کرم‌های محافظتی یا تجهیزات مهم در این مواقع، تشکیل لک‌های تیره قهوه‌ای روی صورت و لک‌های  بزرگ روی پوست سر و دست‌ها در سنین پیری را به همراه دارد. عوامل وراثتی نیز در تشکیل این نوع کک و مک موثر است.

  • لک بارداری یا ملاسما  Melasma

این لک‌ها از نوع لک‌های هورمونی هستند که به دلیل تغییرات هورمونی دوران بارداری ایجاد و تشدید می‌شوند. در اوایل بارداری کوچک و کمرنگ هستند و به‌تدریج بزرگتر و پررنگ‌تر می‌شوند. این نوع از لک‌های پوستی نیز با عامل وراثت و ژنتیک تشدید می‌شوند. قرارگرفتن مقابل نور خورشید نیز این لک‌ها را تشدید می‌کند. مصرف قرص‌های ضد بارداری نیز باعث لک‌های مشابه لک‌های بارداری می‌شود. این لک‌ها معمولا یک سال پس از پایان بارداری کاملا بهبود می‌یابد. همچنین مدتی پس از قطع مصرف قرص‌های بارداری محو می‌شود. در صورتی که این لکه‌های پوستی بارداری در صورت شما ماندگار شدند به دکتر لک بارداری مراجعه کنید

  •  لک آکنه

این لکه‌ها معمولا در اثر آکنه ایجاد می‌شود. به این معنی که اثر آکنه حتی پس از بهبود روی پوست می‌ماند و ظاهری نازیبا پیدا می‌کند. لک آکنه معمولا قهوه‌ای یا قرمز است. اگر جوش‌ها به خودی خود بهبود نیابند یا با دارو درمان نشده و به اصطلاح دستکاری شده باشند لک باقی‌مانده از آن‌ها بزرگتر خواهد بود. هرچه جوش‌ها بزرگتر باشند، دیرتر درمان شوند یا از نوع کیستی و چرکی باشند اثر آنها بیشتر بوده و دیرتر درمان می‌شود. برای درمان لک جوش از لایه‌بردارها کمک می‌گیرند.

  •  لک زخم

ممکن است پس از بهبود انواع زخم، اعم از بریدگی، سوختگی، ساییدگی و خراش‌های عمیق لکی در اثر آن روی پوست باقی بماند. این لک بسته به جنس پوست و توانایی سلول‌های آن، نوع و عمق زخم، زمان بهبودی می‌تواند پررنگ یا کم‌رنگ باشد. گاهی نیز لک زخم روشن‌تر از بخش‌های دیگر پوست خود را نشان می‌دهد مانند اسکار بخیه. درمان این لک‌ها بسته به اندازه و عمق‌شان سریع یا زمان‌بر خواهد بود.

  •  لک قارچ پوستی TINEA VERSI COLOR

این لک‌ها که بیشتر در تنه، گردن و اندامی پایینی بدن دیده می‌شوند تا صورت، در سنین مختلف ظاهر شده و معمولا به رنگ قهوه‌ای روشن تا تیره هستند.

  •  پیسی VITILIGO

برص یا پیسی نوعی بیماری با زمینه ژنتیکی یا وراثتی است که در سنین مختلف بروز می‌کند. در این بیماری که در تمام نقاط بدن دیده می‌شود و سرعت انتشار بالایی هم دارد، لکه‌هایی با رنگ کاملا روشن‌تر از پوست با ابعاد بزرگ ایجاد می‌شود.

 درکنار موارد ذکر شده باید به لک‌های ناشی از آلرژی‌های مختلف غذایی و محیطی، لک‌های باقی مانده از برخی بیماری‌ها مانند آبله‌مرغا، لوپوس و تفلیس نیز اشاره کرد. لک‌های پوستی معمولا خطرناک نیستند و عوارض خاصی به دنبال ندارند. لک‌ها بیشتر آسیب جدی به زیبایی وارد می‌کنند تا سلامت جسمی. البته باید در این بخش شرایط انواع خال‌ها را با زخم‌ها جدا دانست. چرا که گاهی برخی خال‌هتی پوستی که ممکن است خطرناک هم باشند با لک‌ها اشتباه گرفته می‌شوند.

 

درمان لک صورت با لیزر درمانی

از بین بردن و درمان لک صورت با لیزر روش بسیار خوبی برای حذف لک پوست ناخواسته ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. از بین بردن و رفع لک صورت با لیزر حدود ۴۵ دقیقه طول می کشد. از شما خواسته می شود صورتتان را حسابی بشویید. سپس از شما یک سری عکس پیش از درمان گرفته می شود. چشمان شما را می بندند و صورت را با لایه خنکی از ژل می پوشانند. یک وسیله خنک کننده شبیه سشوار باد خنک برای خنک نگه داشتن صورت استفاده می شود. سپس نور لیزر روی یک سری نقاط برای معالجه اعمال می شود. بعد از انجام لیزری کرم مخصوص بعد از معالجه و محافظ در برابر نور خورشید به پوست مالیده می شود و کار با شما تمام می شود.

مدت زمان مورد نیاز برای رسیدن به نتایج مطلوب
بلافاصله بعد از درمان و چند ساعت پس از آن می بینید که لک ها تیره تر می شوند. طی چند روز بعد در سطح پوست منتشر می شوند و به طور طبیعی همراه سلول های مرده پوست ریخته می شوند. در بعضی ها این لکه ها کاملاً از بین نمی رود بلکه فقط روشن تر می شود. بعد از اولین و دومین معالجه بیمار متوجه بهبودی سریع می شود و بهبودی تدریجی تر هنگامی است که لک صورت روز به روز روشن تر می شود.
توصیه میشود برای دستیابی به نتیجه مطلوب ۴-۵ مرتبه درمان انجام دهید.و برای دستیابی به نتیجه مطلوب هر ۳ تا ۴ هفته یکبار برای ۴ تا ۵ مرتبه لیزر مراجعه شود. عملیات درمانی را حداقل یکبار در سال هر زمان که لک صورت و پوست مجدداً ظاهر شد انجام دهند.

مدت زمان دوام درمان با لیزر
دوام نتیجه بستگی به نحوه مراقبت شخص از پوستش بعد درمان دارد. درمان لیزری لک پوست و صورت چیزی شبیه سفید کردن دندان است. وقتی شخص دندان خود را سفید می کند رنگ آن سفید می شود اما با گذشت زمان اثر قهوه، سیگار، الکل یا دیگر غذاهایی که ایجاد لک می کنند باعث لک شدن مجدد دندان ها می شوند و مجدداً سفید کردن دندان لازم می شود. به همین صورت درمان لک صورت با لیزر باعث برطرف شدن لک حاصل از آفتاب می شود. اما بیشتر مردم به نحوی در معرض نور آفتاب هستند که لک پوست مجدداً برمی گردد و نیاز به درمان مجدد پیدا می کنند.

میزان موفقیت لیزر درمانی
درمان لیزری اگر به طور صحیح و باتوجه به نوع پوست و لک انجام شود روی ۹۹% بیماران با موفقیت عمل می کند.

 

درمان IPL

IPL دستگاه های Light Base هستند که به دلیل ارائه طول‌موج‌های گوناگون، کاربردهای متفاوتی در پوست و زیبایی را از جمله رفع موی زائد، جوانسازی پوست، درمان آکنه و درمان کک و مک و...دارند.

آی پی ال (سیستم‌های نور شدید پالسی) جزو سیستم‌های نوری است که از لیزر تقلید می‌کند و قدرت اثر یا حتی ماندگاری اثرش از لیزرهای رفع موهای زائد کمتر است. این دستگاه، طیفی از طول موج‌ها را از 1200-400 نانومتر، تولید می‌کند. بر اساس فیلتری که جلوی آن قرار داده می‌شود، می‌توان طیف نوری مناسب را برای درمان موهای زائد انتخاب کرد.

تکنولوژی به کار رفته در دستگاه آی پی ال intense pulse light یعنی سیستم‌های نور متراکم پالسی است. در اصل فلش لامپ‌های زنون هستند که نور چند طول موجی و non coherent ایجاد می‌کنند که قادر است اثرات گوناگون بر روی ساختارهای مختلف پوست داشته باشد و می‌توان با گزینش فیلترهای مناسب اثر دلخواه برای اهداف مشخص را بدست آورد.

این نور شدید بر لایه‌ی سطحی پوست (اپیدرم) بی‌اثر بوده و با وارد شدن به لایه‌های عمقی‌تر پوست (درم)، پوست را از درون بازسازی می‌کند طول‌موج‌های مختلف با تأثیر بر ساختمان‌های مختلف پوست موجب درمان ضایعات پوستی می‌شوند.

 

درمان لک با کرایو

دستگاه کرایو شامل یک مخزن دو جداره و عایق شده می باشد و زمانی که نیتروژن مایع درون آن به دمای منفی ۳۲۰ تا ۳۴۶ درجه فرنهایت برسد با استفاده از یک محفظه تو خالی که پروب کرایو نام دارد می تواند به زوائد مورد نظر اسپری شود و آن را منجمد کند، بافت را تخریب و آن را از بین ببرد.

در این روش پزشک پوست جریان هوای سردی را که از نیتروژن مایع تبخیر شده ساخته شده ،بر روی لک های صورت شما می وزد. پوست شما فقط برای چند دقیقه در معرض آن درجه سرما قرار خواهد گرفت. مکانیزم این روش به این صورت است که هنگامی که در معرض دمای سرد قرار می گیرید ، بدن شما فکر می کند که در حال یخ زدن است به همین دلیل به طور طبیعی و خودکار برای گرم نگه داشتن گردش خون در بدن افزایش می یابد. این باعث افزایش خون در مویرگ ها می شود و گلبول های سفید خون با سرعت بیشتری شروع به کار می کنند تا از شما محافظت کنند.

 

لیزر co2 برای از بین بردن لک صورت

لیزر فراکشنال co۲ نتایج غیر جراحی فوق العاده‌ای را برای از بین بردن لک و جوانسازی پوست به ارمغان می‌آورد. درمان لیزر فرکشنال، پلی است که شکاف میان تکنیک‌های لیزر Ablative و غیر  Ablative که برای درمان آسیب دیدگی ناشی از تابش خورشید و پیری پوست به کار می‌روند را پر می‌کند. اگرچه درمان‌های لیزر  Ablative عمدتا لایه اپیدرم (لایه سطحی) و درمان لیزر غیر Ablative تنها کلاژن پوست (لایه میانی پوست) را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ درمان لیزر فراکشنال هر دو لایه اپیدرم و درم پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

لیزر فرکشنال co۲ (کربن دی اکسید) با استفاده از تکنولوژی لیزر پیشرفته برای از بین بردن بیرونی‌ترین لایه‌های پوست آسیب دیده به کار می‌رود و نتیجه آن پوستی نرم‌تر و صاف‌تر و جوان‌تر می‌باشد. درمان با لیزر فراکشنال را می‌توان برای تمام انواع پوست و کلیه بیماران به کار برد اما تکنیک‌ها بسته به سن بیمار، نوع پوست، قرار گرفتن در معرض آفتاب و محل قرارگیری ناحیه تحت درمان در بدن، متفاوت است. درمان با لیزر فراکشنال را می‌توان با جراحی و سایر روش‌های درمان پوستی ترکیب کرد.

 

لیزر کیوسوییچ برای درمان کک و مک

بهترین دستگاه لیزر کیوسوییچ برای رفع مشکلات پوستی مانند کک و مک، لکه‌های پوستی و پاک کردن خالکوبی یا تاتو مورد استفاده می‌گیرد. در این تکنولوژی نوین، پالس‌های انرژی لیزر، در فواصل میلیاردم ثانیه تکرار می‌شوند و رنگدانه‌ها را در پوست آزاد می‌کنند تا بتوانند به طور طبیعی توسط بدن جذب و سپس دفع شوند.

دستگاه لیزر را می‌توان با استفاده از تنظیمات آن در سطوح و فرکانس‌های مختلفی تنظیم کرد تا مشکلات شما را درمان کرده و انتظارات خاص شما را برآورده کند.

بر خلاف امواج پیوسته لیزر که پرتو نوری یکنواختی را منتقل می‌کنند، در لیزر کیوسوئیچ، نور به طور متناوب، ابتدا به شکل پالس‌های بسیار کوتاه و شدید منتشر شده، سپس زمان کوتاهی قطع و مجدداً انتشار پیدا می‌کند.

زمان لازم برای انجام لیزر کیوسوییچ بستگی به وسعت محل درمان و نوع ضایعه پوستی دارد. اگر قرار باشد سطح کوچکی از پوست مورد درمان قرار گیرد، زمانی معادل چند دقیقه لازم است ولی در ضایعات پر رنگ تر و وسیع تر، ممکن است به چند جلسه درمانی نیاز باشد.

از نظر فنی، تکنیک سوئیچینگ کیو فرآیندی است که طی آن انرژی قدرتمند لیزر در یک پرتو متمرکز می‌شود که نفوذ بی‌نظیری را به همراه دارد. این لیزر نام خود را از یک سوئیچ اپتیکال گرفته است که در سر ابزار لیزر قرار می‌گیرد و برای انتشار دو طول موج مختلف نور طراحی شده است. یکی از آنها چراغ سبز است که لایه فوقانی پوست را درمان می‌کند و دیگری نور مادون قرمز نامرئی است که به عمق بیشتری نفوذ کرده و لایه‌های عمیق پوست را درمان می‌کند .