انواع دستگاه های لیزر موهای زائد

انواع دستگاه های لیزر موهای زائد


فناوری های دستگاه های لیزر مو زائد و انواع ان

به صورت کلی ۴ نوع فناوری برای لیزر موهای زائد داریم که هر کدام استفاده‌های مخصوص به خود را دارند:

دستگاه های لیزر مبتنی بر فناوری آی پی ال

اولین فناوری، آی پی ال (IPL) نام دارد. این فناوری در اصل لیزر به حساب نمی‌آید و تنها پرتوی نور است. از فناوری IPL بیشتر در دستگاه لیزر خانگی یا سالن های زیبایی و ماساژ استفاده می‌شود. اما سه فناوری دیگر که شامل الکساندریت، دیود و ان دی یاگ است، دستگاه های کلینیکی به حساب می‌آیند و تنها پزشک یا اپراتور حرفه‌ای مجاز به استفاده از آنها است و کارکرد شخصی ندارند. فناوری قدیمی‌تری به نام لیزر روبی هم داریم که به نوعی پیشگام سایر انواع فناوری‌های لیزر موهای زائد محسوب می‌شود. اما امروزه دیگر کاربرد چندانی ندارد. به همین دلیل است که لیزرهای آی پی ال و روبی در کلینیک‌های زیبایی به علت اثرگذاری پایین استفاده نمی‌شوند.

 

دستگاه های لیزر مبتنی بر فناوری لیزر الکساندریت (Alexandrite Laser)

از معروف‌ترین انواع لیزر مورد استفاده در کلینیک‌های زیبایی و بهترین دستگاه  لیزر  حذف موهای زائد، فناوری لیزر اکساندریت است. نکته اولی که باید درباره این فناوری بدانید، این است که الکساندریت، نام فناوری لیزر است و نام خود دستگاه یا برند آن نیست. طول موج این دستگاه 755 نانومتر است. بنابراین برای سفیدپوستان اروپایی و ایرانی‌هایی که پوست سفید و شفافی دارند، مناسب است و آنهایی که موهای ضخیم یا رنگ پوست سبزه یا تیره دارند، نمی‌توانند بهترین جواب را از این دستگاه بگیرند. به این علت که این دستگاه انرژی موجود در ملانین‌های فولیکول مو را جذب می‌کند، اما در پوست‌های تیره‌تر، ملانین نه فقط در مو، بلکه در پوست هم موجود است و جذب انرژی آن توسط دستگاه باعث گرم شدن یا در مواردی سوختن پوست شود.

تغییر تیپ پوستی در افراد هم اهمیت زیادی در نتایج دوره‌ی درمان دارد. در بیشتر مواقع رنگ پوست دست و پا یا شکم افراد با رنگ پوست نواحی دیگر بدن مانند زیر بغل، کمر یا ناحیه‌ی بیکینی متفاوت است. برای این افراد باید از ترکیب دستگاه های متفاوت استفاده کرد. البته اخیرا دستگاه های جدیدتر الکساندریت به بازار آمده‌اند که می‌توانند تمام تیپ‌های پوستی را تحت پوشش خود قرار دهند و در این بخش پیشرفت داشته‌اند. با این حال تمام دستگاه های الکساندریت 755 نانومتر است.

شرکت‌های زیادی تولید کننده دستگاه الکساندریت هستند، اما از محبوب‌ترین آنها می‌توان به دستگاه کندلا جنتل پرو اشاره کرد. این شرکت با بیشتر از 20 سال سابقه از قدیمی‌ترین تولیدکنندگان لیزر و تجهیزات پزشکی آمریکا است. قدرت تابش لیزر در این دستگاه قابل تغییر است و سیستم خنک‌کننده دارد.

لیزر الکساندرایت علاوه بر حذف موهای زائد در موارد دیگری مثل درمان لکه‌های پیری، رگ‌های عنکبوتی، لک‌های مادرزادی عروقی و پاک کردن تتو کاربرد دارد.

 

دستگاه های لیزر مبتنی بر فناروی لیزر دایود (Diode Laser)

دستگاه لیزر دایود بعد از الکساندریت یکی از جدیدترین لیزرها در بازار است. طول موج این دستگاه با 800 تا 810 نانومتر از لیزر الساندریت بیشتر است و در نتیجه عمق نفوذ بالاتری هم در فولیکول مو دارد که موجب محافظت از پوست در برابر اشعه و در نتیجه درمانی کم‌خطر می‌شود. البته باید در نظر داشت که این ویژگی، لیزر دایود را برای پوست‌های کمی تیره بی‌خطر می‌کند و برای پوست‌های تیپ شش (یعنی پوست قهوه‌ای یا کاملا تیره) توصیه نمی‌شود. برعکس، لیزر دایود برای پوست‌های تیپ یک تا پنج نتایج بی‌خطر و فوق العاده‌ای به همراه دارد. از آنجایی که این فناوری جدید است، هنوز تحقیقات کافی بر روی آن انجام نشده، ولی تا به اینجا مشخص شده پس از هجده ماه با کاهش 70 درصدی موها مواجه هستیم. دایود برای پوست‌های روشن تا متوسط طراحی شده و بر روی موهای تیره و ضخیم هم بهترین تاثیر را می‌گذارد.

مزیت اصلی دایود را می‌توان در درمان پوست‌های تیره و برنزه و موهای زبر و ضخیم دانست. به طور علمی ثابت شده که لیزر دایود تنها مدلی است که با یک دستگاه می‌تواند به طور اثربخش، تیپ‌های پوستی مختلف را درمان کند. طول موج بلندتر دایود هم خطر احتمال آسیب پوستی را کاهش می‌دهد. طول درمان کوتاه‌تر و ریکاوری سریع‌تری دارد.

بهترین دستگاه لیزر دیود، دیود وکتوز نام دارد که توسط شرکت ساینوشور (Cynosure) آمریکا ساخته شده است. از لحاظ سرعت، دیود وکتوز بهترین دستگاه لیزر موهای زائد است. درد حاصل از لیزر این دستگاه نسبت به انواع آن بسیار اندک است.

 

از جمله بهترین دستگاه های دایود که می توانید از پارس پرتو امرتات خریداری کنید، دستگاه لیزر موهای زائد تسلا 1200 وات سه طول موج است.

 

دستگاه های لیزر مبتنی بر فناوری ان دی یاگ (Nd-YAG Laser)

دستگاه ان دی یاگ (ND:YAG) هم از جمله فناوری‌های جدید صنعت لیزر موهای زائد محسوب می‌شود. این دستگاه با طول موج 1064 نانومتر، به صورت خاص برای پوست‌های برنزه و تیره طراحی شده و تمام طیف‌های تیپ‌های پوستی را از تیپ یک تا شش پوشش می‌دهد. همچنین پس از استفاده از این دستگاه، کاهش رشد مو هم موثر بوده است.

مانند لیزر دایود، هنوز تحقیقات کافی روی این دستگاه انجام نشده و تا به حال ثابت نشده که لیزر ان دی یاگ روی موهای روشن (مثل بلوند، خاکستری و قرمز) تاثیر دارد یا خیر. و باز هم مانند لیزر دایود، فرکانس و میزان نفوذ بالای آن می‌تواند درمان را دردناک کند، هرچند بسیاری از افراد می‌گویند درد آن کم و قابل تحمل است.